Reizen met de trein door Europa kom je langs de mooiste plekken van Europa. Heerlijk voor het raam zittend geniet je van de adembenemende landschappen. Een treinreis is een duurzame manier van reizen. In Europa kun je prachtige, misschien wel de mooiste treinreis ter wereld maken. Enkele treinreizen die je in Europa kunt maken zijn

West Highland Line

Deze spoorlijn in Schotland verbindt de havens van Oban en Mallaig met Glasgow. Je geniet van de indrukwekkende bergen en meren als je uit het raam kijkt. Een bekende plekje uit de Harry Potter film is het Glenfinnan viaduct. Dagelijks rijden er 3 treinen op dit traject. Een treinrit door dit hele traject duurt 3,5 uur.

Van Oslo naar Bergen

In Noorwegen kun je in de winter of in de zomer met de trein van Oslo naar Bergen. Je kunt dan tijdens een treinreis van 6,5 uren genieten van mooie Noorse landschappen. Je ziet dan boerderijen in schilderachtige landschappen. Deze treinreis is ook bekend als de Bergensbanen.

Glacier Express

Dit is een spoorlijn in Zwitserland. Het gaat dwars door het hart van de Alpen. De reis begint aan de voet van de Matterhorn in Zermatt en komt uit in St Moritz. De rit duurt 8 uur en je rijdt langs hoge bergpassen en langs smalle valleien. Tijdens deze reis kom je heel veel tunnels en bruggen tegen.

Bernina Express

Deze spoorlijn van St. Moritz en Chur gaat door de Zwitserse bergen en heeft als eindstation Tirano in Italië die bekend staat om zijn mooie historische museum. Verschillende delen van deze spoorlijn behoren tot Werelderfgoed van UNESCO.

Naar Berlijn met de trein

Binnen 6 uren ben je in Berlijn met de trein. Hier vindt je heel veel bezienswaardigheden. Deze enorme stad heeft hippe tentjes en heel veel geschiedenis.

Nice Digne les Baines

In het centrum van Nice, Frankrijk vertrekt de Train des Pignes vanaf station Nice CP. Je ziet besneeuwde bergtoppen. De trein rijdt over bruggen en lange tunnels. Er zijn middeleeuwse dorpen waar je kunt uitstappen. Het eindpunt Digne les Baines is rijk aan kunst en geschiedenis.

Naar Bulgarije met de trein

Met de trein naar Bulgarije kun je mooie tussenstops maken in steden als Zagreb, Belgrado en München. Ook geniet je van het prachtige uitzicht. Je kunt genieten van de traditionele dorpjes, culturele bezienswaardigheden en mooie berggebieden. Je kunt daar eeuwenoude kloosters ontdekken, authentieke dorpjes bezoeken en een wandeling maken door de bergen.