Zuid Afrika: wijnvelden, safari’s en Kaapstad

In 2016 stond onze eerste roadtrip naar Zuid Afrika op de planning. Het lekkere van Zuid Afrika is dat er rechtstreekse vluchten naar zowel Johannesburg als naar Kaapstad gaan. Dit zijn vluchten van 11 of 12 uur, maar er is verder helemaal geen tijdverschil. En als het hier winter is, is het daar zomer. In die eerste keer dat wij in Zuid Afrika waren, zijn we er zo verliefd op geworden dat we de twee jaren daarna weer naartoe zijn gegaan. Alle drie de reizen hebben we afgewisseld met safariparken (elke keer een andere), het wildere gedeelte (bijvoorbeeld Bavianskloof), wijnvelden en het prachtige Kaapstad en omgeving. Tijdens deze reizen hebben we zeer veel mooie uitzichten gehad tijdens onze diners en lunches. Ik benoem er hier een aantal.

Kruger Park

Het Kruger Park is groot, heel groot. En je kan het park op heel veel verschillende manieren beleven. Eén van de manieren waarop wij het graag mee wilden maken was in een privé lodge in het zuiden van het Park. Het was bij het plaatsje Skukuza dat via een lokale vlucht vanuit Johannesburg te bereiken is. De privé lodge heet Lion Sands River Lodge. Hier betaal je een aardig bedrag voor je verblijf, maar alles in dan wel inbegrepen. Inclusief al het eten en drinken en meerdere privé safari’s per dag. Hier was elke lunch en diner met uitzicht over de savanne waar continu wilde dieren te bewonderen waren. De ene dag liep er een kudde olifanten langs en de andere dag stonden de buffels in je achtertuin te grazen. Er was ook een dag dat we een uurtje in onze kamer moesten blijven, want er was een luipaard in de buurt gesignaleerd.

De wijnvelden in Zuid Afrika

Stellenbosch is het bekendste wijngebied van Zuid Afrika, maar ook in de omliggende plaatsen Paarl en Franschhoek liggen zeer bekende en grote wijnhuizen. Al deze wijnhuizen zijn tot in de puntjes verzorgd. Letterlijk elk grassprietje is de goede lengte en elke bloem staat continu in bloei. De meeste wijnhuizen hebben ook een restaurant en het ene wijnhuis heeft nog een mooier uitzicht dan het andere. Ik noem er een aantal, maar er zijn veel meer mooie uitzichten dan die ik nu benoem.
Het allermooiste wijnhuis is volgens ons toch wel Delaire Graff. Heerlijke lunch met een mooi uitzicht over de wijnvelden. Spier Wine Farm in Stellenbosch is een heel dorp met meerdere restaurants. Bij elk restaurant kan je genieten van een ander uitzicht. In Paarl heb je het wijnhuis Spice Route. Hier kan je lekkere pizza eten met een mooi uitzicht op de Table Mountain in de verte. Het mooiste uitzicht vonden wij bij het restaurant Roca, dichtbij Franschhoek. Maar ook de volgende wijnhuizen raden wij zeker aan om te bezoeken: Babylonstoren, Boschendal, La Motte, Grande Provence, Jordan Wine Estate etc., etc., etc.

Kaapstad

Ook in Kaapstad zijn er genoeg mooie plekken waar je kan lunchen of dineren met een mooi uitzicht. Wat wil je ook anders met die mooie Table Mountain continu op de achtergrond. Wij gingen zelf vaak bij de haven lunchen. Daar zit je relaxed, maar er is veel reuring om je heen en je hebt een mooi uitzicht op de tafelberg.