Het is fijn om in de wintermaanden te genieten van de zee, zon en de mooie stranden. Het liefst wil je ontsnappen aan het winterse weer en de kou. Om te kunnen genieten van de zon hoef je niet ver te reizen. Je kunt overwinteren in plaatsen waar het klimaat warm is en de zon hoog staat. Je kunt overwegen wanneer en waar je naartoe wilt.

Bestemmingen om te kunnen overwinteren

Er zijn genoeg bestemmingen waar je kunt overwinteren als de winter eindeloos lijkt te duren. Zoals:

Canarische Eilanden

Van de zeven eilanden staan Tenerife en Lanzarote bekend als de warmste eilanden. Op de Canarische Eilanden is het bijna altijd boven de 15 graden. Ze liggen voor de noordwestelijke kust van Afrika. Op Lanzarote is de temperatuur altijd boven de 20 graden. In de winter kan het in het zuiden van Tenerife de temperatuur 20 tot 25 graden worden. Op de Canarische Eilanden vind je witte stranden, mooie groene parken en lichtblauwe zee.

Thailand

Thailand is 1 van de populairste bestemmingen in Zuidoost Azië. De temperatuur in Thailand wordt 30 graden. De eilanden Phuket en Koh Samui in Zuid Thailand zijn bekend vanwege de kleurrijke onderwaterwereld en de mooie zandstranden. Je kunt hier relaxen en genieten van de cultuur en de wonderschone natuur.

Overwinteren in Portugal

Ben je een natuur of strandliefhebber, dan is Portugal de perfecte bestemming om te overwinteren. Op het eiland Madeira kun je genieten van de natuur. Er zijn ook wandel en fietsmogelijkheden. Portugal ligt in het zuiden van West Europa. In de winter wordt het hier 15 graden. Ideaal als citytrip is Lissabon in Costa De Lisboa en Porto aan de Costa Verde. De Algarve staat bekend om de bijzondere kliffen en mooie stranden. Het is een regio in het zuiden van Portugal. Je kunt de Algarve het hele jaar door bezoeken. Een van de bekende badplaatsen van deze regio is Albufeira.

Kaapverdië

Kaapverdië ligt in Afrika. Hier is de temperatuur gemiddeld 25 graden. Je kunt daar surfen en aan andere watersporten doen. Kaapverdië heeft prachtige stranden, witte zandduinen en een prachtige natuur. Je kunt leuke excursies doen op de Kaapverdische Eilanden zoals een uitstapje naar het kleinste eiland Sao Vicente met festivals en kleurrijke markten. Hier ligt de grootste haven van dit land. Op het eiland Fogo kun je de vulkaan Pico de Fogo bezoeken. Op het eiland Boa vista vindt je het beste strand van Kaapverdië, de Santa Monica Beach. Kenmerkend zijn de dansstijlen de Morna en de Funana.

Egypte

Populaire vakantieplaatsen om te overwinteren in Egypte zijn Marsa Alam, Sharm Ek Sheikh, Port Ghalib, Makadi Bay en Hurghada. In de winter is het gemiddeld 25 graden en weinig wind. Je kunt hier een mooie boottocht maken of snorkelen. In de onderwaterwereld kun je koraalriffen en exotische vissen bewonderen. Je kunt een ritje maken op een kameel of rijden op een quad.