Waarom voor een all inclusive kiezen of niet? Het kiezen voor een all inclusieve vakantie polariseert. Je hebt voor- en tegenstanders. Hoewel er ook heel veel mensen huiverachtig tegenover staan omwille van uiteenlopende redenen, blijkt een all inclusive vakantie voor heel veel vakantiegangers de ultieme vakantiedroom. Enkele voor- en nadelen afgewogen waarom een all inclusive je voorkeur wegdraagt of niet. Fletcher is momenteel één van de grootste hotelketens van Nederland. Bekijk eens de Fletcher reviews.

Niet iedereen is voorstander van een all inclusive

Niet iedereen is voorstander van all inclusive reizen. De bezwaren waarom toeristen liever geen all in zien zitten heeft vooral met volgende bezwaren te maken:

  • Je blijft in het hotel zitten

Uit onderzoek blijkt dat de tegenstanders van all inclusive vooral moeite hebben dat je in het hotel gekluisterd zit en het resort niet verlaat. De reden ligt voor de hand. Alles is betaald zodat je wel bij wijze van spreken gedwongen wordt om de plek niet meer te verlaten. Als je toch het land wil verkennen, kost het je extra budget. Dit is vaak het tegenargument.

  • De kwaliteit van het eten

Een tweede belangrijk argument waarom vakantiegangers all inclusive niet zien zitten is het eten dat wordt voorgeschoteld. Omdat hotels de meest haalbare winstmarge moeten halen, blijken de not believers van all inclusive te denken dat dit de kwaliteit niet ten goede komt. Een ander aandachtspunt van de tegenstanders is de hygiëne in deze hotels. Je maaltijd uit voederbakken schrapen is voor veel toeristen een brug te ver. Bekijk daarom altijd eerste de hotel reviews.

  • De vrijheid wordt beperkt

Veel toeristen zien het niet zitten dat je in tijdsblokken moet leven. Zoals eten tussen bepaalde uren wordt aanzien als een groot nadeel tijdens de vakantieperiode. Een ander heikel punt zijn de – verplichte – activiteiten die rond het zwembad plaatsvinden. Na een paar dagen begint het te vervelen en heb je het wel gezien.

Wat is een all inclusive vakantie

Een all inclusive vakantie heel wat pluspunten. Maar wat is nu een all inclusive vakantie eigenlijk? Een all inclusive formule vindt door de bank genomen plaats in een resort of hotel. Het bedrag wordt op voorhand vastgelegd zodat je perfect weet welk budget je nodig hebt. Eten, drinken en de meeste activiteiten zijn in de prijs inbegrepen. Dit geldt zowel voor het ontbijt, lunch en het avondmaal. Tussendoor worden snacks voorzien. In sommige gevallen zal je wel een meerprijs moeten betalen voor dranken die alcoholisch zijn.

Waarom kiezen voor een all in vakantie: de voordelen

  • Je weet precies het budget voor je vakantie

Een groot voordeel is dat je precies weet hoeveel je kwijt bent tijdens je vakantie. Zeker voor gezinnen met kinderen is dat een superbelangrijk voordeel. Je hoeft niet naar extra uitgaven te kijken wanneer je kids een ijsje of frisdrank willen bestellen.

  • Keuze uit verschillende gerechten

Tijdens een all inclusive vakantie heb je de mogelijkheid om verschillende gerechten te proeven in het land dat je bezoekt. Daarnaast bieden all in resorts verschillende typen restaurants zodat voor ieder wat wils beschikbaar is. Op die manier kan je tussentijds afwisselen.

  • Volledig relaxen zonder veel gehannes

Spanningen en stress blijven achterwege. Je moet over niets nadenken of iets plannen. Je wordt 24 uur op 24 verwend door het resort. Het hectische leven van bij je thuis maakt plaats voor ontspanning in de ruimste zin van het woord.