Je koffer efficiënt inpakken doe je zo

Het inpakken van je koffer. Het blijft altijd een lastig karwei. Maar de meeste stress die bij het inpakken ontstaat komt voort uit het niet weten wat je op je reisbestemming nodig gaat hebben. De angst om bagage te verliezen, de weersomstandigheden op de bestemming en de toestand waarin jouw kleren en schoenen uit de koffer komen, maken deze stress. Als je een aantal handige technieken gebruikt en pakt wat je daadwerkelijk nodig gaat hebben, kun je deze stress verminderen. Efficiënt je koffer inpakken en je kleding optimaal houden, het is mogelijk.

Groot starten en daarna verminderen

Begin met alle kleding te verzamelen die je nodig denkt te hebben voor je reis en halveer dan dit aantal vervolgens. Het aantal kleding wat we denken nodig te gaan hebben is meestal de helft van wat we met ons meenemen. Gevolg is dat kleding minder goed in de koffer of bagage beland en gekreukt aankomt op de bestemming. Bovenkleding heb je meer nodig dan onderkleding, want dat zijn we geneigd om eerder te vervangen. Daarnaast heeft bovenkleding vaak ook meer een thematische functie. Uit eten gaan of een dagje door de stad wandelen, vraagt immers om andere bovenkleding voor de meeste van ons. Vergeet ook niet je wandelschoenen.

Kies bewust voor kreukbestendigheid

Kreukbestendige stoffen zullen eenvoudiger in vorm blijven als ze worden meegenomen in de bagage. Wol, katoen en gebreide kleding zullen minder snel gekreukt uit de koffer komen dan andere stoffen en materialen.

Rollen geeft ruimte

Zachte kledingstukken kunnen door ze op te rollen minder ruimte in beslag nemen. Jeans, katoenen broeken, gebreide kleding, ondergoed en de meeste T-shirts kunnen eenvoudig strak opgerold worden waardoor er meer kledingstukken kunnen worden meegenomen. Stugge kledingstukken dienen zorgvuldig te worden opgevouwen. Rokken, katoenen shirts, blazers en blouses dienen strak opgevouwen in de koffer te gaan.

Doordacht organiseren van kleding

De opgerolde kledingstukken kunnen het beste onder in de koffer worden gelegd. Hierdoor gebruik je, de volledige omvang van de bodem door de kleding, strak tegen elkaar te plaatsen. De volgende laag kun je vullen met de langste kledingstukken. Zorg ervoor dat de kledingstukken om en om komen te liggen. Dit omdat de taille en de zoom van kledingstukken lastig op elkaar te plaatsen zijn. Hierdoor verbruik je veel ruimte. Door ze om en om te plaatsen, blijven je stapels kleding langer laag. Leg de lange kleding in de lengte van de koffer zodat je bovenste laag in de breedte kan worden voorzien. Deze laag kan worden ingevuld met kleding met kragen. Door deze laag bovenaan te plaatsen zullen de kragen minder vervormen in de koffer. Uiteindelijk kun je accessoires als riemen om de lagen heen leggen zodat zij weinig ruimte innemen.

Logisch ordenen

Het klinkt misschien als een open deur, maar zorg ervoor dat de kleding die je als eerste denkt nodig te hebben op de bovenste lagen liggen. Dit zorgt ervoor dat je niet direct bij aankomst alles hoeft uit te pakken en niet meteen al je, netjes gepakte kleding, weer door elkaar gaat trekken en laat kreuken. Leg de kleren die u het eerst nodig hebt bovenaan. Weet hoe laat je gaat aankomen op je bestemming en wat dit betekent voor de kledingkeuze die bovenaan dient te liggen.