Een vakantie plannen en bedenken is niet altijd simpel. Er is oneindig veel keus. Een singlereis is een eenvoudige oplossing om je keuzestress te verminderen. Bij een singlereis boek je een georganiseerde groepsreis waar het overgrote deel van de reizigers solo reist.

Het grote voordeel van een singlereis is dat je zelf niks hoeft te regelen. Je kiest de reis die bij je past, boekt je reis en maakt vervolgens online kennis met je reisgenoten. Vervolgens wordt voor jou de vlucht geregeld, krijg je informatie over wat je moet meenemen en wat je zelf moet regelen (bijvoorbeeld een visum).

Spannend om solo te reizen

Bij een singlereis boek je weliswaar alleen over het algemeen, maar sluit je je aan bij een grotere groep. Doordat we bij Simi Reizen alleen single reizen voor reizigers tussen de 18 en 32 organiseren weet je dat je altijd terechtkomt in een groep mensen die niet extreem veel jonger of ouder zijn. Natuurlijk is er wel verschil tussen iemand van dertig en iemand van twintig, maar in de praktijk zul je zien dat het altijd gaat om mensen die jong en energiek zijn. De reisprogramma’s zijn ook afgestemd op avontuur en beleving.

Het is natuurlijk even spannend om een reis te boeken waarbij je nog niemand kent, maar doordat je vooraf kennis kunt maken met je medereizigers valt dat vaak enorm mee.

Voordelen van een singlereis

  • Je hoeft met niemand rekening te houden! Je kiest een reis die bij je eigen budget past, waar je zelf naartoe wilt en wanneer je zelf wilt. Geen eindeloze overleggen met mensen om te bepalen waar je naartoe gaat en wat je wilt doen!
  • Je leert nieuwe mensen kennen. Uit ervaring weten we dat er goede vriendschappen ontstaan. Je beleeft samen avonturen en een reis en leert elkaar dus ook best goed kennen.
  • Alles wordt voor je geregeld. Als je zelf nog iets moet doen krijg je dat gewoon te horen. Verder is het een kwestie van boeken en gaan.
  • Je profiteert van onze onderhandelingen. Doordat we met groepen reizen kunnen we vaak betere tarieven afdwingen.
  • Wij weten waar je moet zijn. We weten perfect welke groepsreizen bij onze reizigers passen en weten exact welke bestemmingen de moeite zijn. Binnen de bestemmingen weten we ook nog eens waar je echt geweest moet zijn.
  • In een groep is er altijd aanspraak. Er is altijd wel iemand die iets wil ondernemen buiten het programma om.
  • Reizen in een groep is veiliger dan helemaal alleen op pad gaan.

Beste singlereis bestemmingen

Er zijn een groot aantal reisbestemmingen die de moeite van een jongeren groepsreis waard zijn. Of je nu binnen Europa wilt blijven of een grote verre reis wilt maken, je kunt alle kanten op.

Binnen Europa zijn de populairste bestemmingen voor singles:

  1. Griekenland. Rondreizen door Griekenland is het combineren van lekker eten met lekker weer, prachtige natuur en vanzelfsprekend ook strand.
  2. Kroatië. Vanaf 2023 heeft Kroatië de Euro en valt het binnen de schengen-zone. Geen paspoortcontrole meer dus voor je erheen vliegt.
  3. Italië. Een bestemming die het altijd goed doet. Met steden als Florence en Pisa en een groot aantal andere prachtige steden is de regio Toscane een perfecte uitvalsbasis voor een singlereis. Deze reizen worden veelal geboekt door reizigers die houden van cultuur en geschiedenis, maar ook van zon en een beetje relaxed verblijven.

Buiten Europa kun je kiezen uit een groot aantal reizen naar Azië met als koplopers Bali en Sri Lanka. Ook Thailand is een geliefde reisbestemming voor single reizigers.

Ook de Verenigde Staten zijn met een singlereis uitstekend te bereizen. Door je aan te sluiten bij een groepsreis ben je waarschijnlijk zelfs goedkoper uit dan wanneer je zelf de reis los boekt en alle elementen doorrekent.

Ook Zuid-Amerika is een uitstekende optie om als single te boeken met een georganiseerde rondreis. Het zijn landen waar je als eenling toch minder prettig reist dan wanneer je je aansluit bij een groep. Met mensen om je heen is er altijd wel iemand die iets met je wil ondernemen en kun je altijd wel mensen vinden met wie het goed klikt.

Gewoon doen

Vaak denken mensen ontzettend lang na voor ze een singlereis daadwerkelijk boeken. Over het algemeen worden singlereizen echter niet goedkoper naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt. Het kan dus geen kwaad om, als je eenmaal de knoop doorgehakt hebt, ook daadwerkelijk te boeken. Als je boekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij de SGR is je reissom daarnaast ook altijd gegarandeerd. Wel een prettig idee!