Overweeg jij om op vakantie te gaan naar Curaçao? Wij kunnen je alleen maar zeggen: doen! Curaçao is een prachtig eiland gelegen in de Caribische Zee. Sinds 2010 is Curaçao officieel een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Hierdoor is de officiële taal in Curaçao nog steeds Nederlands, erg makkelijk dus wanneer je Engels niet zo goed is. Als je graag wilt weten wat je allemaal kunt beleven op Curaçao, lees dan snel verder. In deze blog hebben wij namelijk alle hoogtepunten van deze ultieme vakantieplek op een rijtje gezet. Van zonnen op het strand tot excursies naar Klein Curaçao: er is hier genoeg te beleven.

Genieten van de zon

Wie naar Curaçao op vakantie gaat, weet dat je heerlijk weer kunt verwachten. Curaçao heeft een tropisch klimaat. De zon schijnt dus vaak en de temperatuur komt in de nacht nooit onder de 22 graden. Met overdag temperaturen van zo’n 28 tot 33 graden, gaan veel Nederlanders graag op zonvakantie naar Curaçao. En op de stranden van Caracas kun je gegarandeerd genieten van dit prachtige weer. De stranden van het eiland behoren tot één van de mooiste van alle benedenwindse eilanden. Omdat het eiland leeft van toerisme, moet je voor de meeste stranden entree betalen. Maar geloof ons, dat is het zeker waard. Vooral de Grote Knip is een adembenemende locatie. Met het witte strand en de felblauwe zee kijk je hier je ogen uit.

Willemstad: dé hotspot van het eiland

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. In deze historische stad vind je veel winkels en restaurants. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de wereldberoemde Sint Annabaai. Hierdoor worden de wijken door middel van een brug met elkaar verbonden. Als je hier rondloopt, zie je overal om je heen leuke gekleurde huisjes, straatkunstenaars en historische gebouwen.

Excursie naar Klein Curaçao

Veel mensen weten niet dat Curaçao eigenlijk bestaat uit twee eilanden. Ongeveer zo’n tien kilometer ten zuidoosten van het grote eiland, vind je klein Curaçao. Hier kun je alleen per boot komen. Je bent afhankelijk van georganiseerde boottrips, omdat er geen reguliere veerdiensten varen. Hoelang de boottocht duurt, hangt af van het type boot. Zo zijn er powerboats waarmee je binnen 45 minuten voet zet op Klein Curaçao, maar met een grote boot duurt het al dik anderhalf uur. Ook kun je met de Klein Curacao catamaran vanaf meerdere locaties op het grote eiland varen naar Klein Curaçao. Het eilandje is echt erg klein, de totale oppervlakte is nog geen twee vierkante kilometer. Het eiland is onbewoond en is op de karakteristieke vuurtoren na onbebouwd. Je kunt hier heerlijk relaxen, zwemmen, snorkelen én schildpadden in het wild spotten.

Er zijn genoeg websites die jou kunnen helpen met het uitstippelen en waarmaken van jouw reis naar dit eiland en het boeken van de activiteiten op Curaçao. Wij wensen je alvast veel plezier met deze prachtige vakantie!