Wanneer het bijna zomer wordt begint het vaak al snel te borrelen om er op uit te gaan. Zo worden er vaak foto’s geschoten, maar als je thuis komt baal je soms van de resultaten van de foto’s. Om deze reden schrijf ik in dit blog informatie over een fotoreis in het buitenland door middel van een cursus.

Of je nu een beginner of gevorderde bent maakt niks uit met fotoreizen. Of je nu foto’s maakt als hobbyist en het niveau omhoog wilt tillen, of met een gezellige groep de wereld af wilt gaan om foto’s te maken.

Is dit iets voor jou?

Fotoreizen zijn voor bijna iedereen toegankelijk, naast de foto’s die gemaakt worden kom je ook langs super unieke locaties en bezienswaardigheden. 

Door de begeleiding is het toegankelijk voor iedereen. De begeleiding is professioneel in het vak en in zijn vaardigheden. Naast de kennis van de begeleiding zijn ze ook ervaren in het leren van fotograferen en te kijken naar je omgeving.

Bestemmingen

De bestemming is volledig naar jou! Je kunt reizen naar Estland, Albanië of een droomreis maken naar Chili! Doordat je keuze hebt uit allerlei soorten bestemmingen kun je ook een partner meenemen die normaal niet veel met fotografie bezig is. Er is namelijk genoeg om te doen en zien bij een reis waarbij je zoekt naar de mooiste plekken. Als je op reis gaat in Ijsland is geen dag hetzelfde en zie je elke dag een nieuw natuurfenomeen. Zo kun je het ene moment in een groen landschap rijden en het andere moment in de sneeuw. Dit is een mooi voorbeeld van de afwisseling die je hebt wanneer je bent op zo’n reis en bewijst dat je dit met iedereen kunt gaan doen.

Tips voor de fotoreizen

1. extra accu

Als je op vakantie bent komt een extra accu altijd goed van pas. Vaak ben je veel onderweg en is je telefoon of camera snel leeg. Al heb je normaal gesproken maar 1 accu nodig gedurende de dag is het toch handig om er een extra aan te schaffen. Het is namelijk erg rot wanneer de accu kapot is je geen foto’s meer kan maken. Naast de garantie van een extra accu heb je ook meer kans op een goede foto. Je hoeft de camera niet vaak uit te zetten of weg te leggen, maar kunt wachten op het ideale plaatje.

2. Hoeveel neem je mee?

Mocht je van plan zijn om apparatuur mee te nemen op vakantie is het belangrijk van te voren een bewuste keuze te maken. Wanneer je ver gaat lopen is het niet fijn om met een extra 10 kilo tas rond te lopen. Bepaal dus goed van te voren wat de locatie gaat zijn waar je wilt gaan fotograferen, zo kun je inschatten wat je mee moet nemen en sta je niet voor verrassingen. 

3. Fotografiecursus op vakantie

Mocht je nog niet veel ervaring hebben met fotograferen in het buitenland kan het leuk zijn om een fotografie cursus te volgen. Je krijgt zo in een halve dag super veel te zien over het vak en hebt een idee waar je op moet focussen met het fotograferen. 

4. Geen nieuw apparatuur

Het is niet handig om een paar dagen voordat je op vakantie gaat een nieuw toestel te kopen. Om het maximale er uit te halen is het belangrijk dat je het apparaat goed kent en dat je niet hoeft na te denken bij het fotograferen. 

5. Wees niet bang

Ben je op vakantie en wil je alleen foto’s maken met goed weer? Dan ben je niet de enige. Een blauwe lucht is mooi, maar foto’s met wolken zijn ook erg mooi en brengen gevoel over. Mocht je een ND filter en Polarizer hebben, is het erg handig om hiermee te fotograferen. Je kunt het felle licht wegfilteren en houdt alleen het mooie materiaal over. 

6. Rugzak of trolley?

Als je met de auto op vakantie gaat of met een vliegtuig naar het hotel kan een trolley enorm handig zijn. Al zul je wel snel merken veel last te hebben van het sjouwen met een trolley. Om goed uit te voeten te willen komen op vakantie is het belangrijk om een rugzak mee te nemen. Wanneer je er bang voor bent dat de spullen gestolen worden kun je er altijd voor kiezen om je tas op je buik te dragen. Zo heb je de spullen altijd in het zicht al ziet het er soms een beetje gek uit.