Ben je op zoek naar ultieme luxe en naar extreme schoonheid, dan zijn deze vakanties weggelegd voor jou. Hier zijn de meest 10 luxe zonbestemmingen voor jou.

Mauritius

Het eiland Mauritius ligt in de Indische oceaan. De mooiste dieren wonen voor de kust onder het helderblauwe water. In het warme water kun je duiken en snorkelen. Het zeewater heeft een temperatuur tussen de 24 en 28 graden. Rond het eiland vind je mooie stranden. Hier kun je lekker afkoelen in de zee en kunt je zonnebaden.

Turkije

Hier vind je de bekende badplaatsen Bodrum, Marmaris, Antalya en Izmir. Het is niet het gehele jaar door overal warm. Het klimaat verschilt per landdeel. In de winter is het noorden van Turkije warm en nat. Het kent ook een hoge luchtvochtigheid. Strenge winters met sneeuw komt voor in OOst en zuidoost Anatolia. Marmaris en Istanbul heeft een zeer gematigd klimaat. Het kan licht vriezen in de winter. Anatolia heeft een steppeklimaat. In de winter kan het sneeuwen en er is weinig regenval.

Aruba

Hier wordt er Papiaments en Nederlands gesproken. Aruba behoort tot de Nederlandse Antillen. Je kunt lekker zwemmen, snorkelen, duiken in de heldere zee en zonnen op de witte stranden.

Spanje

hier vindt je de steden Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla. Er zijn ook schitterende stranden aan de Spaanse kust. Spanje is 1 van de warmste gebieden in Europa. Langs de kust van de grote Costas kun je leuke stranden makkelijk vinden.

Kroatië

Kroatië heeft mooie steden als Dubrovnik en Split. Kroatië heeft 1 van de mooiste kustlijnen van Europa. Aan deze kustlijn liggen zandstranden, rotsen en kliffen en grote en kleine eilanden. Aan de kust heeft Kroatië een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, winters zijn nat en zacht.

Griekenland

Populaire Griekse eilanden zijn Kos, Samos, Rhodos, Zakhyntos, Corfu en Kreta. Bekende gerechten als de Choriatiki, Souvlaki en de Moussaka komen uit Griekenland. Vis is een belangrijk onderdeel van de Griekse keuken.

Malediven

Dit is een paradijs voor duikers, snorkelaars en voor zonaanbidders. De Malediven liggen in een tropisch klimaat. De eilanden hebben kristalhelder blauw warm water, palmbomen en witte zandstranden.

Canarische Eilanden

Het weer op de Canarische Eilanden is het hele jaar uitstekend. Er is een veelzijdige natuur, een boeiende cultuur en mooie stranden.

Thailand

Hier ontmoet je de kleurrijke bevolking van de heuvelstammen en boeddhistische monniken. Je kunt een wandeling maken in het tropisch regenwoud. Je kan een bad nemen onder de watervallen die omringd zijn door tropische planten en orchideeën.

Kaapverdië

Hier vindt je prachtige stranden met warm zeewater voor zwemmen, zonnen, duiken en surfen. De temperaturen hier liggen tussen de 21 en 29 graden. Zoals de meest tropische bestemmingen kent het zeewater temperaturen tussen de 21 en 29 graden. De Kaapverdische eilanden zijn een verzameling van tropische eilanden.