Prachtige stranden en een helderblauwe zee, Griekenland is een prachtige vakantiebestemming. Griekenland is een ideaal land om te gaan eiland hoppen. Vooral in de zomer is het een goed idee om het hete vaste land te verlaten en op de boot te stappen. Zo heeft Griekenland veel eilanden die allemaal iets anders moois te bieden hebben. Zo kan je in een korte tijd veel ontdekken. Denk jij er over om naar Griekenland op vakantie te gaan om te gaan eiland hoppen? Lees in dit blog over de verschillende eilanden en laat je inspireren.

Paros

Paros is een prachtig Grieks eiland waar je heerlijk op het strand kan liggen en kan genieten van fijne stadjes en mooie natuur. Je kan hier authentiek Grieks eten en genieten van fijne wijnen. Paros heeft een goede weg van 56 km lang, zo je kan op de scooter of in de auto het eiland eenvoudig ontdekken. Paros wordt steeds populairder onder reizigers. Je kan op Paros kamperen in de natuur of een andere leuke accommodatie boeken. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Parikia.

Santorini

Santorini wordt door de meeste mensen beschouwd als het mooiste Griekse eiland. Je hebt Santorini vast al wel eens op een plaatje op internet voorbij zien komen. Je kan het eiland herkennen aan haar prachtige witte huisjes op een berg met daarachter de helderblauwe zee. Zo is Santorini een heel fotogeniek eiland waar je veel mooie dingen kan bekijken. Denk aan witte Griekse kerkjes met helderblauwe koepels en interessante archeologische ontdekkingen. Santorini is door haar mooie eiland ook een van de populairste eilanden dus de prijzen liggen hier wat hoger, maar Santorini is het zeker waard om te bekijken.

Zakhynthos

Zakhynthos is een groen Grieks eiland waar je stranden kan bekijken, de natuur in kan gaan en heerlijk uit kan gaan. Zo heeft dit eiland een bruisend uitgaansleven en trekt ze zo veel jonge reizigers aan. Zakhyntos trekt minder toeristen aan de de meeste Griekse eilanden en zo liggen de prijzen wat lager op dit fijne eiland. Op Zakhyntos kan je mooie ruige natuur zien. Zo is een groot deel van het eiland nog erg ongerept. Zakhyntos bied een mooie combinatie tussen levendigheid en rust. Zo kan je kiezen waar je het meeste behoefte aan hebt.

Kos

Het laatste eiland dat zeker een bezoekje waard is is het kleurrijke eiland Kos. Kos is een gezellig, levendig eiland die jaarlijks vele bezoekers aantrekt. Op Kos is altijd wel iets te beleven en dat maakt Kos een aantrekkelijke plek voor zowel reizigers als touristen. In kos kan je vele accommodaties vinden en zo zit er altijd wel een goede aanbieding tussen. Je vind in Kos vele fijne stadjes en vele leuke restaurantjes en barren. Kos heeft goede fietspaden, zo kan je leuke fietstochten maken in Kos. Als je op Kos bent is de hoofdtad Kos-stad zeker het bezoeken waard.