Werken in het buitenland staat bij vele mensen op de bucketlist. Je ontdekt de mooiste plekken, maakt nieuwe vrienden en ervaring. Dit heeft allemaal een toevoeging aan jouw eigen ontwikkeling en het staat ook nog is hartstikke goed op je cv. Maar wat moet je beginnen? Wij gaan de stappen samen met jou doorlopen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Goede voorbereiding is het halve werk

Waarschijnlijk denk je als eerste aan de reis. Je moet naar dat land toe om te werken, dus je bent een vliegticket nodig. Eventjes zoeken en je hebt een vliegticket voor een scherpe prijs. Het is belangrijk om niet alleen te denken aan het werkland, je laat namelijk thuis ook wat achter. Zeg thuis je abonnementen op, betaal uitstaande rekeningen en verkoop onnodige spullen. Dit kan jou een hoop geld schelen. Aangezien je toch niet thuis bent, maakt er hoogstwaarschijnlijk toch niemand gebruik van. Daarnaast ga je waarschijnlijk voor een langere tijd weg. Het is goed om rekening te houden met het parkeren bij de luchthaven. Indien het mogelijk is, is het verstandig om je te laten brengen. Zo voorkom je de hoge parkeerkosten.

Huis achter laten

Je laat je huis achter. Afhankelijk van je thuissituatie moeten er verschillende handelingen worden ondernomen. Als je nog thuiswonend bent is er vrij weinig aan de hand. Het huis wordt nog bewoond, waardoor je niet goed hoeft op te letten. Wanneer je het huis onbewoond achterlaat zijn er wel een aantal handelingen waarnaar op gelet moet worden. Zo moet het postadres worden gewijzigd naar het adres van een ander, dit kunnen je ouders of opa/oma zijn. Eventuele huisdieren kunnen ook niet alleen thuis wonen, dus zorg dat ook voor hen onderdak is gedurende jouw verblijf in het buitenland. Planten in of om het huis moeten ook verzorgd of verwijderd worden, anders gaan ze waarschijnlijk dood. Wanneer je zeker weet dat je gaat verhuizen naar het buitenland, dan kan je huis verkocht worden. Bij een tijdelijke reis naar het buitenland, kan het huis ook te huur worden aangeboden. Zo heb je in de tussentijd nog leuke opbrengsten.

Geniet ervan

Het leven in het buitenland is een avontuurlijke reis: het is belangrijk je optimaal gaat genieten. De ervaring is geweldig en voegt echt waarde toe aan de rest van je leven. Om echt het maximale eruit te halen, is het advies om de taal vóór je vertrek te gaan leren. Je maakt op deze manier sneller contact, doordat je van het begin goed met iedereen kunt communiceren. Wanneer het je voor de tijd niet lukt om de taal te leren, leer je dit ook snel genoeg wanneer je er bent. Aanrader: bezoek café en spreek met mensen af buiten het werk. Aan het begin kan dit spannen zijn, maar het contact maakt jouw reis uiteindelijk onvergetelijk.

Meer informatie

Ben jij goed informeert en wil je de stap zetten? Bekijk de vacatures online en wie weet vind jij de baan van je dromen!